FC Prut Leova se acomodează în Divizia A

În eşalonul secund al fotbalului moldovenesc s-au disputat până acum cinci etape. Cele două reprezentative din zona de Sud a ţării – CF Gagauziya-Oguzsport din municipiul Comrat şi FC Prut din oraşul Leova – se află la mijlocul clasamentului, ocupând locurile şase şi, respectiv, şapte din cele 14 competitoare.

seria Sud a Diviziei B, formaţia masculină FC Prut din oraşul Leova a obţinut dreptul de a juca în Divizia A.

După cum v-am informat anterior, leovenii au început cu dreptul noul sezon fotbalistic, reuşind, în primul meci, susţinut pe teren propriu, să învingă formaţia Real Succes din municipiul Chişinău, cu scorul de 2:1.

Un început destul de bun

După un asemenea start reuşit, jucătorii de la FC Prut au continuat parcursul victorios: în etapa a doua a turului, ei au reuşit să se impună în faţa mult mai experimentatei echipe FC Victoria, tot din capitala Republicii Moldova.

Jucând în deplasare, pe terenul complexului sportiv din sectorul Buiucani, oaspeţii au reuşit să înscrie două goluri, scăpând numai unul în poarta proprie.

Astfel, după două meciuri disputate, fotbaliştii de la Leova, spre surprinderea multora, se poziţionau printre lideri, împărţeau locurile unu–trei, având la activ un număr maxim de puncte: şase din tot atâtea posibile.

Dar greutăţile pentru formaţia de pe malul stâng al Prutului nu s-au lăsat mult aşteptate, ei trecând în continuare prin câteva duşuri reci.

Două înfrângeri consecutive

Adevărata valoare a fotbaliştilor de la Leova a putut fi apreciată în următoarele partide. De pildă, în etapa a treia ei au jucat acasă, pe stadionul orăşenesc din localitate, în compania unui alt lider la acel moment, FC Spicul din satul Chişcăreni, raionul Sângerei.

În pofida faptului că gazdele au fost susţinute de mulţi suporteri, oaspeţii au fost cei care au dominat în totalitate întâlnirea, superioritatea lor a fost evidentă, mai ales în atac, ea materializându-se în cinci goluri. Leovenii au fost atât de neputincioşi, încât nu au reuşit să marcheze măcar golul de onoare. Scorul final de 5:0 în favoarea celor de la FC Spicul vorbeşte de la sine.

Pentru FC Prut a urmat o vizită la Lozova, Străşeni. Şi din nou insucces. A doua înfrângere consecutivă leovenii au suferit-o de la formaţia locală Codru. Ce-i drept, de astă dată ei au pierdut la limită – 0:1.

Egalitate cu multe goluri

În etapa a cincea a Campionatului de fotbal Divizia A, într-un meci s-au întâlnit două echipe din regiunea de Sud a ţării: sus-menţionata FC Prut din oraşul Leova a evoluat, pe teren propriu, în compania Clubului de fotbal Gagauziyia-Oguzsport din municipiul Comrat.

A fost un meci extrem de interesant, cu multe faze spectaculoase la ambele porţi, majoritatea cărora, spre bucuria amatorilor jocului cu balonul rotund, au fost fructificate. În total, mingea a nimerit în plasă de şase ori, iar rezultatul înregistrat a fost o remiză combativă – 3:3.

În acest fel, leovenii au repurtat până în momentul de faţă două victorii, au suferit tot atâtea înfrângeri, un meci încheindu-se la egalitate. FC Prut a acumulat şapte puncte din 15 posibile, ocupă locul şapte în clasament şi încearcă să se acomodeze în Divizia A.

Cealaltă reprezentantă a regiunii de Sud, CF Gagauziya-Oguzsport, are exact aceiaşi indicatori (două victorii, două înfrângeri şi o egalitate), un total de şapte puncte, dar, graţie unui golaveraj mai bun, se situează cu o treaptă mai sus.

Următoarele meciuri, peste o săptămână

Actualmente, în ediţia 2015-2016 a Diviziei A, este anunţată o pauză legată de faptul că selecţionata Republicii Moldova de tineret urmează să susţină două partide amicale cu reprezentativa similară a Armeniei, iar în lotul ţării noastre au fost convocaţi mulţi jucători din eşalonul secund al fotbalului autohton.

Aşa că etapa ordinară, a şasea, a campionatului naţional din această ligă este programată să se desfăşoare pe 25, 26 şi 27 septembrie curent.